Proždrljiva sujeta

Čovek je, kažu, glup koliko je sujetan. Kada pogledam oko sebe, i malo zadržim pogled, ne mogu da se otrgnem utisku da se mnogo manipuliše sujetom pojedinca. Jer ako nisi lep/a i zgodan/a, nisi baš i neophodan. 🙂 Šalu na stranu, činjenica je da se sa svih strana promovišu vrednosti koje nemaju suštinsku notu već samo one koje će nas učiniti gladnim, koje će nam stvoriti potrebu (ili pak kompleks) koju inače ne bismo imali. Ako nisi atraktivan/a, tvoj način vizuelnog izražavanja ne zadovoljava aktuelni modni trend, uspeh ti se ne smeši, poruka je vekih trgovinskih lanaca.

Svako želi da bude uspešan, da ostvari svoje ciljeve. Prirodno, pozitivno. I evo zamke 🙂 Već si na korak od sebe i korak bliži svom prividnom uspehu. Tako je lakse nego krčiti sopstveni put. Prečica. Ko ne voli prečice?

Ja. Volim posmatrati život kao sopstveni izbor. Volim živeti, ne robovati. Volim misliti svojom glavom. Volim istraživati život. Ne dozvoljavam, stoga, da mi sujeta stoji na putu! Deformiše mi psihu, deformiše mi osmeh.

Sujetu treba svesti na idealnu meru, njome treba zasladiti život.

Svest neka odigra glavnu ulogu. 🙂

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s